Jaglane pralinki rafaello

Uwielbiam kokos więc tym razem poszperałam po Internecie i znalazłam super zdrową alternatywę pralinek Rafaello. Cud - miód. Polecam :)
Składniki:
  • pół szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 1,5 szklanki mleka kokosowego bądź zwykłego
  • 2 łyżki miodu
  • 1 szklanka wiórków kokosowych + wiórki do obtoczenia
  • całe migdały
  • kilka kropel aromatu migdałowego  i rumowego
Przygotowanie:
Kasze przepłukujemy pod wodą, wkładamy do garnka, zalewamy mlekiem i gotujemy aż kasza wchłonie mleko. Ja gotowałam jakieś 15 min. Następnie dodajemy wiórki kokosowe, miód i aromaty. Mieszamy wszystko razem. Lekko przestudzamy i formujemy kulki wciskając w środek migdał i obtaczamy we wiórkach. Wystudzone rafaello wkładamy do lodówki. Najlepsze są następnego dnia.
Smacznego :)

Komentarze

Popularne posty