Zdrowe czekoladki toffifee
Ostatnio ciągle po głowie chodzi mi piosenka z reklamy: "Zabawa tkwi w toffifee", więc postanowiłam zrobić domowe. Dużo wcześniej opróżniłam te oryginalne, ale foremkę zostawiłam. Idealnie się nadaje do tego przepisu ;) Z tej porcji wyjdzie odrobinę więcej czekoladek niż jest w foremce, to sobie przelejcie np do większych foremek ;)
Składniki:
- 2 łyżki oleju kokosowego
- 2 łyżki pasty orzechowej
- 1 łyżka miodu
- orzechy laskowe bez łupinek
- kilka kostek gorzkiej czekolady
Przygotowanie:
Do garnuszka wkładamy olej kokosowy, pastę orzechową i miód. Podgrzewamy do rozpuszczenia, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Studzimy tak by masa była letnia. Nalewamy do foremek, wkładamy po orzeszku i do zamrażarki. Może być na całą noc, ja trzymałam 7 godzin. Rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i smarujemy nią nasze czekoladki. Znów wkładamy do zamrażarki. Domowe toffifee przechowujemy w lodówce lub zamrażarce.
Smacznego ;)
Komentarze
Prześlij komentarz