Fasolowe brownie

Wczoraj miałam okropną ochotę na coś słodkiego, ale takiego, by było też zdrowe i pożywne. Znalazłam świetny przepis na babeczki brownie, które w swoim składzie zamiast mąki mają czerwoną fasolę. Uwierzcie mi na słowo, że są przepyszne a fasoli w ogóle nie czuć. A oto przepis:

Składniki:
  • 2 puszki czerwonej fasoli
  • 4 jajka
  • 2 banany
  • 3 łyżki prawdziwego kakao
  • 3/4 szklanki ksylitolu lub innego słodzidła
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki oleju rzepakowego
Przygotowanie:

Wszystkie powyższe składniki miksujemy blenderem do połączenia a następnie napełniamy ciastem foremki. Wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 35 min. Babeczki ozdabiałam przed podaniem polewą z gorzkiej czekolady i malinami.

Smacznego ;)


 

Komentarze

Popularne posty