Fasolowe brownie
Wczoraj miałam okropną ochotę na coś słodkiego, ale takiego, by było też zdrowe i pożywne. Znalazłam świetny przepis na babeczki brownie, które w swoim składzie zamiast mąki mają czerwoną fasolę. Uwierzcie mi na słowo, że są przepyszne a fasoli w ogóle nie czuć. A oto przepis:
Składniki:
Składniki:
- 2 puszki czerwonej fasoli
- 4 jajka
- 2 banany
- 3 łyżki prawdziwego kakao
- 3/4 szklanki ksylitolu lub innego słodzidła
- łyżeczka proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju rzepakowego
Wszystkie powyższe składniki miksujemy blenderem do połączenia a następnie napełniamy ciastem foremki. Wkładamy je do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni na około 35 min. Babeczki ozdabiałam przed podaniem polewą z gorzkiej czekolady i malinami.
Smacznego ;)
Komentarze
Prześlij komentarz