Szybkie naleśniki


Składniki:
  • 2 szklanki mąki
  • niepełna szklanka mleka
  • pół szklanki wody
  • 1,5 opakowania cukru waniliowego
  • 1 jajko
  • 3 krople olejku migdałowego do ciast
  • twaróg
  • ulubiony dżem (ja użyłam z czarnej porzeczki)
  • olej do smażenia
  • odrobinę cukru pudru do dekoracji
Przygotowanie:
Do miski wsypać przesianą mąkę, wbic jajko, dodać opakowanie cukru waniliowego, wodę, mleko, trochę oleju i 3 krople olejku migdałowego. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto powinno być średnio gęste. Smażyć naleśniki. 
Farsz:
Do miski włożyć twaróg, kilka łyżeczek dżemu a także pół opakowania cukru waniliowego. Dokładnie wymieszać.
Do naleśników nakładać farsz i zamknąć naleśniki w trójkąty. Na wierzch nałożyć odrobinę dżemu i posypać cukrem pudrem.
Smacznego ;) 

 

Komentarze

Popularne posty