Szybkie naleśniki
Składniki:
- 2 szklanki mąki
- niepełna szklanka mleka
- pół szklanki wody
- 1,5 opakowania cukru waniliowego
- 1 jajko
- 3 krople olejku migdałowego do ciast
- twaróg
- ulubiony dżem (ja użyłam z czarnej porzeczki)
- olej do smażenia
- odrobinę cukru pudru do dekoracji
Do miski wsypać przesianą mąkę, wbic jajko, dodać opakowanie cukru waniliowego, wodę, mleko, trochę oleju i 3 krople olejku migdałowego. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto powinno być średnio gęste. Smażyć naleśniki.
Farsz:
Do miski włożyć twaróg, kilka łyżeczek dżemu a także pół opakowania cukru waniliowego. Dokładnie wymieszać.
Do naleśników nakładać farsz i zamknąć naleśniki w trójkąty. Na wierzch nałożyć odrobinę dżemu i posypać cukrem pudrem.
Smacznego ;)
Komentarze
Prześlij komentarz